apartamente noi bucurești

Casă îngustă amenajată între două clădiri și o piscină

Zonele foarte dens populate, cum ar fi Barrio de Santiago din Yucatan, Mexic ridică o problemă dificilă: lipsa spațiului pentru construirea de case noi. Deci, atunci când cineva a decis să-și construiască propria casă, cea mai dificilă parte este găsirea unui loc liber. Apoi arhitectul se confruntă cu provocarea de a crea un proiect personalizat pentru acel spațiu special care, de cele mai multe ori, este foarte mic și în formă ciudată.

În cazul acestei reședințe, amplasamentul era mic și poziționat între două clădiri existente. Lotul are 6,5 metri lățime și 27,5 metri lungime. Studioul ales pentru proiect a fost Taller Estilo Arquitectura, o companie fondată în 2004 care își propune să creeze spații pentru persoana modernă din secolul XXI și percepe arhitectura ca fiind un amestec de artă și știință.

Compania lucrează de obicei cu materiale regionale și le permite tuturor să își exprime caracteristicile unice. Studioul crede că sarcina unui arhitect este de a profita la maximum de materialele cu care lucrează și de a crea arhitectură care provoacă emoție.

Uneori denumită „Casa brută”, această structură oferă un spațiu total de locuit de 150 de metri pătrați și a fost finalizată în 2015. Dimensiunile lotului au reprezentat cea mai mare provocare. Situl era un reziduu urban, lăsat între două clădiri și fără valoare funcțională.

Arhitectul a ales să utilizeze o paletă de materiale naturale, obișnuite, ușor disponibile și de proveniență locală, cum ar fi betonul, blocurile de ciment și sticla. Au fost lăsați expuși pentru a prezenta frumusețea naturală, intrinsecă a materiilor prime.

Garajul și intrarea formează parterul casei. Una dintre caracteristicile definitorii utilizate pentru acest proiect este setul de uși de sticlă cu înălțime dublă care se deschid spre curtea din spate și piscina situată la doar câțiva metri distanță.

Aceste uși uriașe deschid practic toată casa spre exterior, eliminând complet bariera. Deoarece curtea din spate este atât de îngustă și bine protejată de pereții laterali ai clădirilor adiacente, această porțiune a sitului este o curte închisă și privată.

Piscina a fost poziționată atât de aproape de casă, mai ales din cauza lipsei de spațiu pe lot. Cu toate acestea, apropierea de casă și faptul că este aproape la fel de largă ca și clădirea permit aerului să se răcească pe măsură ce trece înainte de a intra în casă. Drept urmare, piscina ajută la aerisirea naturală a interiorului.

O serie de uși glisante din sticlă permit, de asemenea, să intre lumina naturală în casă din nord, crescând în același timp ventilația. Un perete verde spre vest întărește bariera termică și separă casa de limita nordică.

Curtea din față este o zonă de amenajare a teritoriului uscată populată cu plante, pietricele și pavele din beton. Stabilește un punct focal proaspăt pentru spațiile care se confruntă cu această zonă. Combinată cu podelele și cadrele din lemn, care au fost realizate în cea mai mare parte din uși vechi reciclate, toată această prospețime stabilește un echilibru foarte frumos, creând un spațiu de locuit plăcut, aerisit, confortabil, primitor și deloc aglomerat.

crossmenu