apartamente noi bucurești

Apartamentul inspirat de LEGO pune un design jucaus

Nu există o limită de vârstă maximă pentru jucăriile LEGO, indiferent de ceea ce spune cutia. Nu trebuie să fii un copil pentru a-ți plăcea să te joci cu blocurile LEGO și cu siguranță nu trebuie să fii un copil pentru ca casa ta să fie inspirată de LEGO. Da, puteți face acest lucru și dacă aveți nevoie de imagini pentru a demonstra acest lucru, aruncați o privire la designul interior creat de HAO Design Studio pentru acest apartament din orașul Kaohsiung, Taiwan.

Apartamentul măsoară în total 122 de metri pătrați și a fost reproiectat în 2015 când a fost aleasă o temă inspirată de LEGO pentru întregul spațiu. Designerii au reușit să găsească combinația potrivită de practic și distracție prin combinarea elementelor jucăușe cu cele minimaliste sau neutre.

Având în vedere că acesta este doar un proiect inspirat de LEGO, toate referințele nu sunt neapărat la scară și nu reflectă culorile reale LEGO. Cu toate acestea, acestea sunt foarte sugestive. Zona de locuit este definită de o insulă jucăușă asemănătoare unei piscine.

Aceasta este, de fapt, o zonă de relaxare rotundă scufundată, cu o depresiune centrală, care o face să semene cu o piscină sau o groapă de bilă. Secțiunea albastră bogată este încorporată într-o platformă ridicată, cu depozitare încorporată. Sertarele integrate în suprafața podelei ridicate sunt concepute pentru a arăta ca niște blocuri de construcție LEGO.

Variația înălțimii în cazul podelei are și rolul de a defini mai bine fiecare zonă funcțională pe lângă includerea tuturor acestor depozite utile. Zona de relaxare a iazului de joacă este punctul central de atenție pentru spațiul de locuit, în timp ce bucătăria și zona de luat masa sunt situate la capătul opus al planului de etaj.

Albastrul bogat al canapelelor se coordonează cu balustrada în stil piscină la intrare, plăcile acvamarine, bara în formă de placă de surf, precum și alte mici detalii pentru a seta o temă.

Pereții camerei de zi includ diverse opțiuni de rafturi. Unul dintre pereți, de exemplu, are un set de rafturi curbate din lemn deschis, în timp ce altul este acoperit cu o unitate de perete masivă care încorporează depozitare ascunsă și câteva dulapuri deschise cu culori îndrăznețe.

Griul beton folosit pentru pereții din tot apartamentul sporește designul și culoarea mobilierului, mai ales în cazul bucătăriei. Combinația dintre beton gri și mandarină veselă este perfectă.

Zona de luat masa este definită de o masă / bar multifuncțional. Are o margine de cascadă pe o parte și este susținută de module inspirate de LEGO, pe de altă parte. Aceste module au culori diferite și sunt duble ca sertare de depozitare. Lângă masă se află un modul compact format din mobilier alb simplu, cu aparate încorporate și perete de tablă.

Combinația de culori afișată până acum este reiterată în tot apartamentul sub o mulțime de forme. Un exemplu este ventilatorul de tavan. În plus, referințele LEGO sunt, de asemenea, frumos răspândite în camere și vin într-o mulțime de forme ciudate. Verificați pixelatul Vincent Van Gogh realizat din piese LEGO sau accesoriile LEGO reale afișate în secțiunea de colț verde a unității de perete alb.

Dormitoarele sunt situate pe partea opusă a apartamentului, iar amenajările lor interioare sunt, de asemenea, distractive și colorate, cu pereți de tăblie verde strălucitor și uși cu baie privată, combinate cu nuanțe de turcoaz și gri.

Albul este culoarea principală în cazul celui de-al doilea dormitor, iar albastru și galben sunt culorile de accent. Designerii au folosit nuanțe mai moi în acest caz pentru a stabili o ambianță liniștită și relaxantă.

Având în vedere cât de distractiv și creativ a fost acest întreg proiect, putem înțelege cu ușurință de ce echipa de la HAO Design a sărit cu șansa de a-l scoate în evidență și de a include blocuri gigantice LEGO ori de câte ori este posibil. Întregul design aduce amintiri din copilărie la viață, dar într-un mod clasic și adult.

crossmenu