apartamente noi bucurești

Casă de bambus alimentată de soare – Un design de casă ecologic

Casele ecologice și durabile nu sunt tocmai rare în zilele noastre. Cu toate acestea, o casă din bambus nu este ceva ce vedeți în fiecare zi. De aceea ni se pare atât de interesant. Aproape în întregime construită din bambus, casa a fost un proiect al Universității Tonji și poate fi găsită în Shanghai.

Inspirația pentru proiect a venit din natură și puteți vedea cât de natural se simte întregul design. Forma casei, acoperișul, pereții și structura generală au un aspect organic. În plus, casa este alimentată cu energie solară, ceea ce o face și mai interesantă. În ceea ce privește designul, casa este o combinație de elemente tradiționale și moderne cu puternice influențe chinezești.

Proiectul este rezultatul muncii în echipă realizate de 20 de studenți, postuniversitari și medici dintr-o varietate de domenii care au lucrat împreună pentru a crea ceva diferit. Un concept interesant care propune utilizarea energiei regenerabile în zonele urbane. Ceea ce ne place cel mai mult la proiect este faptul că casa are personalitate și își îmbrățișează moștenirea. Este ca și cum ai vedea o versiune modernă și actualizată a unei vechi case tradiționale.

crossmenu