apartamente noi bucurești

Apartament fermecător la mansardă redesenat în jurul grinzilor sale de lemn

Fiecare casă are un element pe care îl învârte, unul care îi conferă caracter și identitate. Acest apartament din secolul al XVIII-lea situat în cartierul Marais din Paris, de exemplu, a fost proiectat în jurul grinzilor de lemn neterminate. Au devenit punctul central al întregului apartament, oferindu-i mult farmec și caracter.

Apartamentul a fost recent remodelat de arhitectul Margaux Beja, al cărui interes pentru materialele brute și naturale, cum ar fi piatra, lemnul și sticla, i-au permis să vină cu strategia perfectă de design interior pentru acest apartament la mansardă contemporan.

Având în vedere dimensiunile reduse ale apartamentului, precum și faptul că acesta ocupă spațiul mansardei clădirii, designul a trebuit să sublinieze spațiul său și să-i permită să se simtă luminos și aerisit. În același timp, dorința a fost de a crea o ambianță caldă și confortabilă pe tot parcursul.

O combinație de rustic și modern definește toate spațiile. O bucătărie deschisă împarte spațiul cu zonele de living și de luat masa, în timp ce dormitorul este separat de această zonă prin pereți despărțitori din sticlă. Această strategie neobișnuită diminuează cu siguranță nivelul de intimitate în cazul zonei de dormit, dar, în același timp, permite mai multă lumină naturală să pătrundă în sufrageria mică și o face să se simtă mai spațioasă, având în vedere lipsa pereților despărțitori solizi.

O altă caracteristică interesantă personalizată de designer pentru acest apartament special este Zidul tehnic care ascunde baia și zona de spălătorie. Această caracteristică este realizată din panouri solide din nuc și oferă apartamentului un aspect industrial subtil împreună cu alte caracteristici, cum ar fi iluminatul bucătăriei sau blatul.

Peretele din lemn oferă, de asemenea, căldură apartamentului, făcându-l să se simtă foarte primitor și confortabil. Insula de bucătărie neagră adaugă o notă elegantă acestei zone particulare, menținând în același timp paleta de culori simplă și neutră.

O combinație similară de lemn negru și natural a fost folosită la proiectarea zonei de dressing. Totul aici este organizat, dar nu este nimic rece sau auster în acest spațiu.

În mod similar, spațiul de lucru mic situat în fața unei ferestre mici este una dintre cele mai fermecătoare caracteristici ale acestui apartament.

Dormitorul este mic și confortabil. Decorul său este în mare parte alb, dar prezența câtorva elemente de accent, cum ar fi grinzile de tavan neterminate sau noptiera, îi permit să se simtă cald și primitor. Perna cu accent modelat sporește și mai mult farmecul decorului.

Deși mică, baia are un design foarte plăcut. Elemente precum suportul pentru prosoape pe scară de lemn montat pe perete sau rafturile de nișă sunt acolo pentru a adăuga caracter spațiului și pentru a asigura coeziunea în tot apartamentul.

Dușul deschis face ca spațiul să se simtă mai mare, în timp ce un set de oglinzi încadrate subliniază aceeași idee. Simplitatea este definitorie pentru designul general, deși acest lucru nu elimină impactul decorului pereților.

crossmenu