apartamente noi bucurești

Casa modernă se sincronizează cu împrejurimile sale

Una dintre solicitările clientului în acest caz a fost ca arhitecții să găsească o modalitate de a închide vederea din casele vecine, oferind în același timp o senzație de spațiu deschis. Pentru a oferi acest combo ideal, echipa a trebuit mai întâi să aducă câteva modificări site-ului pentru a-l adapta la ceea ce urma să vină.

Inițial, pe site exista o diferență de înălțime de 3,7 metri și o mulțime de copaci înalți. După evaluarea situației, echipa a decis să profite la maximum de ea. Drept urmare, copacii au format priveliștea de la etajul superior, iar natura a ajutat în acest fel la modelarea casei.
Forma și arhitectura reședinței au fost parțial dictate de condițiile de pe site. Designul se caracterizează prin simplitate și prin atribute precum modern, organic și geometric. Deși aceste caracteristici nu au prea multe în comun, împreună, stabilesc un echilibru foarte frumos.

Deși amplasată între două clădiri vecine și așezată pe un amplasament mic, reședința împarte o legătură specială cu natura, care formează o coajă în jurul clădirii care modelează fațada și pereții exteriori.

Pereții reședinței se extind spre exterior și, ca urmare, parterul are o amprentă mai mică decât nivelul superior. Această strategie a fost utilizată atât din motive estetice, cât și funcționale, permițând clădirii să iasă în evidență, oferind în același timp clientului intimitatea necesară anterior, fără a obstrucționa priveliștile sau a face camerele să se simtă mai puțin aerisite și deschise.

Lipsa unor deschideri mari la parter face ca camerele situate acolo să fie întunecate, deși acest lucru nu le face mai puțin elegante sau primitoare. De fapt, iluminarea cu accent joacă un rol crucial în acest caz, subliniind detalii precum textura de pe pereți, paleta de culori folosită sau pur și simplu creând o anumită dispoziție.

Nivelul superior, pe de altă parte, este un spațiu deschis și foarte luminos. Ferestrele și pereții din sticlă cu înălțime totală permit intrarea luminii naturale în timp ce arhitectura clădirii păstrează spațiile protejate de priveliști nedorite, fără a opri natura să devină o parte a decorului.

În general, decorul interior este definit de o geometrie frumoasă și modernă, fiind caracterizat de linii sculpturale, unghiuri ascuțite și forme atrăgătoare.

Zonele de living și de luat masa împărtășesc un spațiu deschis, cu înălțimi de podea ușor diferite. Pardoseala din lemn masiv adaugă căldură spațiului, în timp ce orice altceva menține o paletă neutră și elegantă de culori, texturi și finisaje. Adânciturile din tavan sunt fante pentru corpuri de iluminat minimaliste concepute pentru a crea un mediu plăcut, menținând în același timp un aspect coeziv.

Simplitatea definește și băile. Cabina de duș din sticlă, pereții cu lambriuri din lemn și vanitățile cu aspect futurist au toate rolul lor de a stabili un decor armonios și de a face reședința să arate și să se simtă unică.

crossmenu