apartamente noi bucurești

Cele mai bune 25 de idei și tehnici de decorare a apartamentelor

A trăi elegant și confortabil într-un apartament, într-un apartament sau chiar într-o casă mai veche cu o amprentă mică poate fi destul de provocator în lumea „mai mult este mai mult” de astăzi. Provocator, dar cu siguranță nu imposibil. Trucul este să-ți faci spațiul limitat să te simți (și, în unele cazuri, să fii de fapt) mai mare decât este fizic.

Acest lucru poate fi realizat printr-o serie de idei și strategii de decorare a apartamentelor, dintre care majoritatea sunt ușoare, dar impactante. Acest articol își propune să introducă spectrul complet de decorare a apartamentelor – fapte, culori, planuri, mobilier, sfaturi și tendințe – pentru a vă inspira și a vă ghida către un decor mai mare al apartamentelor. Să o facem.
FAPTE DE DECORARE A APARTAMENTULUI
Lămurește cu proprietarul

Primul fapt în decorarea apartamentelor este că trebuie să aveți o idee clară despre ceea ce sunteți și nu aveți voie să vă schimbați în apartament. Discutați cu proprietarul și asigurați-vă că respectați liniile directoare. Faptul este că, deși este apartamentul dvs., nu dețineți locul. În cele din urmă, strategiile de decorare a apartamentelor dvs. trebuie să fie în conformitate cu politicile proprietarului. Acestea fiind spuse, puteți negocia adesea idei de decorare cu proprietarul dvs. în prealabil.

Opțiuni autoadezive

Decorarea apartamentelor va fi adesea temporară, datorită naturii inerente a amenajării locuințelor. Este logic, deci, să explorezi opțiunile de decorare temporare. Opțiunile autoadezive sunt disponibile pentru multe suporturi de decorare (de exemplu, tapet, lucrări de artă, suprafețe false), așadar, faptul – și o veste bună – este că chiriașii au acum mai multă libertate de decorare decât au avut-o vreodată.
Iluzii optice pentru a „ridica” înălțimea tavanului

Un alt fapt al apartamentului este că plafoanele nu sunt în mod tradițional foarte înalte. De fapt, plafoanele apartamentelor sunt adesea scăzute. Deși acest lucru nu poate fi modificat din punct de vedere arhitectural, un truc decorativ pentru a depăși acest lucru este să adăugați piese verticale sau dungi pe planurile pereților (de exemplu, pe pereți înșiși sau pe tratamente pentru ferestre) pentru a prelungi vizual direcția verticală. Acest lucru tinde să facă un plafon inferior să se simtă mai înalt decât este.
Soluții de stocare atât de necesare

Datorită suprafeței sale pătrate mici, un apartament tânjește pur și simplu soluții de depozitare. În calitate de rezident, va trebui să strecori niște spațiu de stocare. Acest lucru se poate face în mai multe moduri. Optați pentru mobilier dublu, în care piesa face mai multe lucruri sau oferă mai mult spațiu de depozitare potențial decât alte piese similare (de exemplu, un otoman de depozitare, o măsuță de cafea cu rafturi, coșuri sau coșuri sub bănci).
APARTAMENT DECORAT ÎN CULORI
BAZA CULORILOR NEUTRE

În multe cazuri, apartamentele servesc ca spații de tranziție în care independența și maturitatea fac parte din jocul de învățare. Adăugați rafinament pentru adulți unui apartament făcând alegeri înțelepte de culoare. Începând cu o fundație neutră și apoi încorporând opțiuni de culoare opționale în schema de culori a apartamentului dvs., veți avea un aspect atemporal, mereu în stil, și veți fi pe drumul cel bun către un spațiu mai matur.
Utilizarea strategică a culorilor luminoase.

O modalitate de a face spațiile mai mici să se simtă mai luminoase și, în consecință, mai mari, este să fii strategic în utilizarea culorii. În general, culorile deschise, în nuanțe mai moi, tind să aducă o sensibilitate mai spațioasă în spațiile înguste. Luați în considerare culorile mai deschise pe podeaua și pereții apartamentului, acolo unde este posibil. Soluțiile temporare ar putea fi covoare de zonă și tapet autoadeziv.
Viața plantelor

Viața plantelor verzi are abilitatea magică de a transforma chiar și cel mai mic spațiu într-un loc împrospătat și mai aerisit. Acestea ar putea fi numere de blat în vase, plante mai mari de podea lângă canapea sau, dacă pur și simplu nu există loc pentru asta, ia în considerare o plantă suspendată care ocupă zero spațiu orizontal. Planta va arăta grozav și va emana energie pozitivă.
PLANURI DE DECORARE A APARTAMENTULUI
Plan pe vopsit

Vopseaua proaspătă este primul plan pe care ar trebui să-l faci în decorul apartamentului tău. De fapt, al doilea – primul plan ar trebui să fie să discute cu proprietarul tău lucruri pe care le poți și nu le poți schimba. Vopseaua, dacă este posibil, este unul dintre primele sfaturi de decorare pentru împrospătarea oricărui spațiu, dar este deosebit de utilă pentru decorarea apartamentelor, unde viața mai multor chiriași tind să poarte mai mult pe suprafețele interioare.
Iluminare modernizată

Înlocuiți iluminatul generic, generic, blah sau lipicios pentru unele corpuri de iluminat cu gust, stil și unic. Acest lucru îmbunătățește instantaneu întregul spațiu, iar un spațiu mai luminos este întotdeauna mai primitor decât unul întunecat. În plus, le puteți schimba înapoi când sunteți gata să treceți la următorul loc și să aduceți echipamentele cu dvs., dacă doriți.
Planul despre metalice.

Obiectele metalice strălucitoare nu sunt doar de dorit pentru ratoni. Acestea ar trebui utilizate în majoritatea, dacă nu în toate, ideile de decorare a apartamentelor. Desigur, nu vorbim despre pulverizarea locului în frunze de aur. Suprafețele metalice gustoase și strategice vor merge mult în luminarea apartamentului prin reflectarea și respingerea luminii în jur. Căutați un fel de lampă strălucitoare, un corp de iluminat strălucitor sau un alt tip de obiect cu suprafață metalică.

crossmenu